Back

Het supportershome

Dit zijn de plannen

Een nieuw stadion is de langgekoesterde wens van SC Cambuur. Waar het lange tijd een gebed zonder end leek te worden, verrijst er inmiddels een werkelijk schitterend stadion aan de westkant van Leeuwarden. Een nieuw onderkomen voor SC Cambuur kan uiteraard niet zonder nieuw huis voor de supporters. Daarom hebben de supportersverenigingen/-groepen de handen ineengeslagen om in het nieuwe stadion onder de Noordtribune een pracht van een supportershome te realiseren.

Een home waarin meerdere stijlen verenigd zijn. Naast een algemeen deel om de drukte op wedstrijddagen goed op te kunnen vangen en iedereen snel van een hapje en drankje te kunnen voorzien zullen er inpandig twee cafés gebouwd worden. Eentje met het gevoel van het Hertje (het supportershome in het huidige stadion onder de Noordtribune) en eentje met een meer industriële look. Zo is het home groot genoeg voor wedstrijddagen, maar ook gezellig met kleinere aantallen en buiten de wedstrijddagen om.

Toegankelijkheid

Het supportershome zal voor en tijdens de wedstrijden toegankelijk zijn voor supporters met een toegangsbewijs (seizoenskaart of losse kaart) voor de Noordtribune. Dit vanwege veiligheidseisen. Na de wedstrijd is het home ook voor supporters van andere tribunes toegankelijk, waarbij uiteraard wel een maximale capaciteit geldt voor het home (ca. 2.200 personen). 

Kostenplaatje en bijdrage/inzet supporters

Dit supportershome is er niet alleen voor supporters, maar zal er ook komen door supporters. Het streefbedrag voor de realisatie vanuit het home dat vanuit de supporters zal moeten komen is € 500.000,-. We verwachten de plannen daarmee te kunnen realiseren.

500.000 euro als streefbedrag

Wat we gaan krijgen, is een kaal huis waarin de Bvo de stopcontacten, de electriciteits draden uit het plafond oplevert, de verwarming aangezet kan worden en er een waterleiding aangelegd is.
De cateringpartner legt nog een kraan aan en zorgt voor de tapinstallatie, koelkasten en een oven. Zeg maar de techniek om een café te kunnen laten draaien maar nog steeds een kale ruimte.
Al het overige zal door de supporters ingericht moeten worden.
Hierbij moet gedacht worden aan vloeren, plafond, de keukenkasten oftewel de bar(ren). Meubilair zoals tafels, banken en stoelen. Daarnaast nog Licht en geluid en de muren moeten geschilderd worden.
Van de meeste zaken hebben we een goede inschatting gekregen door middel van offertes en gesprekken, echter moeten deze nog in detail ingevuld worden en zullen er keuzes gemaakt moeten worden waar verschillende prijskaartjes aan kunnen hangen. 5 ton is een flink bedrag maar het is ook een hele flinke ruimte, vergelijkbaar met 11 complete modale huizen.

Dit bedrag zal bij elkaar worden gebracht door verschillende acties, variërend van de Club van 1964 tot losse acties van supporters(verenigingen). Ook zakelijke sponsoren kunnen bijdragen via donaties. Daarbij kunnen supporters bijdragen door hand- en spandiensten te verrichten. Mocht je ook letterlijk je steentje bij willen dragen dan kun je dit aangeven in het handjesformulier. We willen dit graag inventariseren, zodat we bij start van de inrichting van het supportershome (vermoedelijk maart/april) direct aan de slag kunnen.